World Affairs MCQs

Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-1. The following quizzes are from current issues, recent developments, and historical facts of the world. Find answers to the questions at the bottom of the page.
1. United States president Donald Trump made his first foreign trip to
(A) Israel
(B) Saudi Arabia
(C) Great Britain
(D) Russia
2. During the first trip of Donald Trump to Saudi Arabia, the two countries signed a __________ arms deal.
(A) $50 billion
(B) $80 billion
(C) $110 billion
(D) $140 billion
3. In Russian Presidential elections 2018, Vladimir Putin elected as president for the
(A) second time
(B) third time
(C) fourth time
(D) fifth time
4. In Rio Olympics 2016 the women’s football gold was won by
(A) Brazil
(B) Germany
(C) France
(D) Italy
5. In Rio Olympics 2016 the men’s volleyball gold was won by
(A) United States
(B) Russia
(C) Brazil
(D) Great Britain
6. Michael Phelps, an American swimmer, won __________ gold medals in Rio Olympics 2016.
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 7
7. The Paris agreement of the United Nations Framework Convention on Climate Change is to limit global warming well below
(A) 1.0 °C
(B) 1.5 °C
(C) 2.0 °C
(D) 2.5 °C
8. Recap Tayyip Erdogan was elected as president of Turkey in the presidential elections 2018 for the
(A) second time
(B) third time
(C) fourth time
(D) fifth time
9. Who is current secretary general of the United Nations?
(A) Javier Perez de Cellular
(B) Kofi Annan
(C) Ban-Ki-Moon
(D) Antonio Guterres
10. The United Nations Framework Convention on Climate Change deals with
(A) reduction in fossil fuel usage
(B) CO2 emissions mitigation
(C) reduction in Uranium production
(D) greenhouse gases emissions mitigation
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS
1. B
2. C
3. C
4. B
5. C
6. B
7. C
8. A
9. D
10. D
Current Affairs Multiple Choice Questions (MCQs) Page-2. The following quizzes are from current issues, recent developments, and historical facts of the world. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *